H διήμερη ετήσια Συνάντηση των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Μαρτίου, 2006, στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού στο Παρίσι, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της γης για να δώσουν το παρών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2005 από τη πλευρά των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO, κύριος Koichiro Matsuura, εξήρε το πνεύμα επικοινωνίας και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως και εν συνεχεία έδωσε το λόγο στους Πρέσβεις για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.
Όταν η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενημέρωσε το Σώμα των Πρέσβεων σχετικά με την Παγκόσμια Εκστρατεία κατά του Trafficking που ξεκίνησε από τη Γενεύη με
πρωτοβουλία της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη Suzanne Mubarak», και εν συνεχεία για το «Στρογγυλό Τραπέζι της επιχειρηματικής κοινότητας κατά της εμπορίας των ανθρώπων» που διοργάνωσαν στην Αθήνα η κυρία Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με την κυρία Mubarak, καθώς και με τη συμμετοχή των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO , τον κύριο Jean Michel Jarre, την κυρία Ute-Henriette Ohoven και τον κύριο Chiko Bouchikhi, όλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτη η Δούκισσα του Λουξεμβούργου, Μαρία –Τερέζα, εξέφρασε την επιθυμία της συμβάλλει σ αυτόν τον αγώνα και να ενταχθεί στο network που δημιουργείται στην Ευρώπη κατά του trafficking. Την ίδια επιθυμία εξεδήλωσαν και πολλοί άλλοι, προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η εκστρατεία για την καταπολέμηση του εγκληματικού αυτού φαινομένου που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά.
Επίσης η Δούκισσα του Λουξεμβούργου πρότεινε τη δημιουργία ομάδων Πρέσβεων Καλής Θελήσεως για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Και αυτή η πρόταση έγινε απ όλους αποδεκτή με ενθουσιασμό. Για το σκοπό αυτό μάλιστα και για την καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους Πρέσβεις προτάθηκε, εκτός από την ετήσια συνάντηση τους να γίνονται και ενδιάμεσα συναντήσεις σε άλλες χώρες. Πρώτη η κυρία Βαρδινογιάννη πρότεινε η επόμενη συνάντηση των πρέσβεων να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ενώ την ίδια πρόταση για επόμενες συναντήσεις έκαναν η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν και η Δούκισσα του Λουξεμβούργου.
Αργότερα η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της UNESCO, κύριο Koichiro Matsuura, κατά την οποία εισηγήθηκε την ένταξη της Κνωσού στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θέτει υπό την προστασία της η UNESCO και του παρέδωσε επίσημη επιστολή με την εισήγησή της. Επίσης κατά τη συνάντηση τους, η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε συμβολικά στον κύριο Matsuura αντίγραφο του περίφημου Δίσκου της Φαιστού, και τον προσκάλεσε να επισκεφτούν μαζί την Κνωσό το ερχόμενο καλοκαίρι για να θαυμάσει από κοντά το μεγαλείο της.
Αυτή δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στην υπόθεση αυτή. Ήδη από το 2002 κατά την διάρκεια επίσκεψης του κυρίου Matsuura στην Ελλάδα, τον είχε ενημερώσει για πολλά μνημεία της Ελλάδος που ήταν εκτός λίστας της UNESCO. Από τότε εκείνος είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, σε Συνέντευξη Τύπου με τον κύριο Matsuura και τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κύριο Βενιζέλο, είχαν αναφερθεί στην ένταξη των μνημείων της Κνωσού, όπως και της Σαντορίνης και μερικών άλλων ιστορικών μνημείων. Ακολούθησε συνάντηση της κυρίας Βαρδινογιάννη στην Ελλάδα για το ίδιο θέμα με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κύριο Bandarin, και εν συνεχεία στη Βενετία, στο συνέδριο για την 30η Επέτειο της Σύμβασης της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το 2003, μετά από πρόσκλησή της κυρίας Βαρδινογιάννη, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO, κύριος Bouchenaki, επισκέφθηκε την Κνωσό ώστε να αξιολογήσει τον χώρο, και ήταν πολύ θετικός.
Ακολούθησε επίσημο δείπνο προς τιμήν των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO.