Ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO κ. Koïchiro Matsuura υποδέχθηκε τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως στην έδρα της UNESCO στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2004 για την ετήσια συνάντησή τους.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής ομιλίας του, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Matsuura, υπογράμμισε ότι “…όπως ξέρετε, θεωρώ αυτή την ετήσια συνάντηση εξαιρετικά σημαντική τόσο για εσάς όσο και για μένα. Για εσάς, επειδή είναι αναμφισβήτητα μια μοναδική περίσταση για να μάθουμε τις δραστηριότητες που έχουν αναληφθεί από όλους σας και για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε επιτυχείς εμπειρίες αλλά και δυσκολίες που έχετε αντιμετωπίσει, και γιατί όχι, για να βρούμε μαζί καινούργιες ιδέες για δράση. Η συνάντηση αυτή είναι επίσης πολύ σημαντική για μένα, διότι όταν έχω την ευκαιρία να σας συναντήσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όταν παίρνετε μέρος σε εκδηλώσεις που οργανώνει η UNESCO, δεν έχουμε ποτέ αρκετό χρόνο για να εμβαθύνουμε το διάλογο μεταξύ μας και να σας ενημερώσω σχετικά με τους τομείς στους οποίους θα ήθελα την υποστήριξή σας”.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν ενεργά στο πρόγραμμα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και δεσμεύτηκαν να γίνουν προστάτες των παρακάτω αριστουργημάτων άυλης κληρονομιάς:

H.E. Mr. Valdas Adamkus: Kutiyattam Sanskrit Theatre (India)

Mr. Patrick Baudry: Woodcrafting Knowledge of the Zafimaniry (Madagascar)

Mrs Claudia Cardinale: Opera dei Pupi, Sicilian Puppet Theatre (Italy)

Dr Cheick M. Diarra: The Cultural Space of Sosso-Bala in Nyagassola (Guinea)

Mr Miguel Angel Estrella: The Andean Cosmovision of the Kallawaya (Bolivia) and the Oral Heritage and Cultural Manifestations of the Zápara People (Ecuador and Peru)

H.R.H. Princess Firyal: Songs of Sanaa (Yemen) and Iraqi Maqam (Iraq)

H.E. Ms Vigdís Finnbogadóttir: The Kinhu Cultural Space (Estonia)

Mr Kitín Muñoz: Jemaa el-Fna Square (Morocco)

Mr Renzo Piano: Vanuatu Sand Drawing (Vanuatu)

H.E. Sheikh Ghassan Shaker: The Cultural Space of the Boysun District (Uzbekistan) and The Al-Sirah Al-Hilaliyya Epic (Egypt)

Mrs. Marianna V. Vardinoyannis: Azerbaijani Mugham (Azerbaijan)