Μήνυμα ελπίδας για τους ανθρώπους με αναπηρία εστάλη από τη φιλανθρωπική βραδιά του Ιδρύματος «Walkabout», που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ , Bill Clinton, και προσκεκλημένοι πάνω από 300 ηγετικές προσωπικότητες από τον φιλανθρωπικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της έρευνας ενάντια στην παράλυση και για την αγορά 2500 αναπηρικών αμαξιδίων για παιδιά, σε χώρες όπως η Αϊτή, η Κολομβία, , το Σουδάν, η Κένυα, η Ινδία και το Πακιστάν.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Ίδρυμα «Walkabout» είναι ένας διεθνής φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε από τα αδέλφια Luis and Carolina Gonzalez Bunster, μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο Luis στη σπονδυλική του στήλη και το οποίο προκάλεσε την παράλυση του κάτω μέρους του σώματός του. Τον Αύγουστο του 2009 ο Luis και η Carolina Gonzalez Bunster ύστερα από μια επίσκεψη στην τοπική ΥΜCA του Connecticut ανακάλυψαν ότι ο Luis δεν μπορούσε να μπει στο κτίριο καθώς δεν υπήρχε ράμπα ή ανελκυστήρας. Από τότε ξεκίνησαν μια εκστρατεία ενημέρωσης για την παράλυση και τις κινητικές δυσκολίες και λίγο αργότερα ίδρυσαν το Walkabout Foundation με έναν μαραθώνιο 870 χλμ. όπου ο Luis έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της Ισπανίας που διέσχισε τη χώρα με τη δύναμη των δύο του χεριών.

Το όραμα των ιδρυτών του «Walkabout Foundation» είναι ένας κόσμος όπου η παράλυση θα θεραπεύεται, ενώ θεωρούν ως αποστολή τους την ενίσχυση της έρευνας ενάντια στην παράλυση καθώς και την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων σε παιδιά και ενήλικους σε όλο τον κόσμο.

Με δυο λόγια η δράση του Ιδρύματος εστιάζει στη θεραπεία του μέλλοντος και στη φροντίδα του παρόντος σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια των 5 χρόνων δράσης του, το «Walkabout Foundation» χρηματοδότησε με ένα εκατομμύριο δολάρια την έρευνα κατά της παράλυσης και μοίρασε 7000 αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά και ενήλικους σε 15 χώρες της Ασίας , της Αφρικής, και της Λατινικής Αμερικής.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το «Walkabout Foundation» αναδείχτηκε σε μία από τις ηγετικές οργανώσεις στον τομέα των αναπηριών και των τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης και συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, όπως με το Ίδρυμα Christopher Reeve και το The Miami Project to Cure Paralysis. Επίσης το Ίδρυμα Walkabout δέχεται εκατοντάδες αιτήσεις για χορηγίες και κάθε χρόνο επιλέγει να χρηματοδοτήσει τις περισσότερα υποσχόμενες έρευνες. Διαθέτει χιλιάδες υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάμεσα στους μεγάλους του υποστηρικτές συγκαταλέγονται ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton και καλλιτέχνιες όπως ο Sean Penn, η Shakira, η Petra Nemcova και ο Martin Sheen.

Όπως ανακοίνωσαν οι ιδρυτές του «Walkabout Foundation», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επιστήμονες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην εύρεση θεραπείας για την παράλυση, καθώς εκατοντάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για να επανενεργοποιήσουν κατεστραμένα νεύρα στη σπονδυλική στήλη, χρησιμοποιώντας πολλές πρωτοποριακές τεχνικές, όπως τα βλαστοκύτταρα. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι: Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα της Ελλάδας, Andrea Casiraghi και Tatiana Santo Domingo, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Γιώργος και Χριστιάννα Γουλανδρή, Νίκος και Αλεξία Βαρδινογιάννη, Βοb and Tamar Manoukian, Natalia Vodianova, Jenson Button, Tania Bryer, Ed Westwick, Marissa Hermer, κ.ά.