Στις 19 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κύριος Marwan Toubassi, εκ μέρους του Προέδρου της Παλαιστίνης, κυρίου Mahmoud Abbas, απένειμε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  το  «Μετάλλιο της Τιμής και της Διάκρισης» σε αναγνώριση του μεγάλου ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί και του ρόλου της στην προώθηση της φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς.

Όπως υπογράμμισε κατά τη σύντομη ομιλία του ο κύριος Toubassi «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε μια ξεχωριστή κυρία που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανθρωπότητα, στην ειρήνη, στην ευημερία των ανθρώπων και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις πολλές δράσεις της, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνώς…  Κυρία Βαρδινογιάννη για τη συνολική σας συνεισφορά και σε αναγνώριση του μεγάλου ανθρωπιστικού σας έργου επιτρέψτε μου εκ μέρους του Προέδρου μου, κυρίου Mahmoud Abbas, να σας απονείμω το  «Μετάλλιο της Τιμής και της Διάκρισης».

Ο κύριος Toubassi δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυρία Βαρδινογιάννη που με όλη της την καρδιά θέλησε να προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη σε άρρωστα παιδιά της Παλαιστίνης και να τα φιλοξενήσει στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και ιδιαίτερα την ευχαρίστησε που πρόσφερε ένα μέλλον γεμάτο ελπίδα και υγεία στον Nooreldin  και την Tanseen , δυο παιδιών από την Παλαιστίνη, που εδώ κι επτά μήνες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, και γεμάτα χαμόγελα ήρθαν σήμερα στην εκδήλωση.

Η κυρία Βαρδινογιάννη παραλαμβάνοντας το Μετάλλιο δήλωσε συγκινημένη: «Νιώθω ταπεινή και βαθιά ευγνώμων που τιμάτε το έργο μας για το καλό των παιδιών και τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Αυτός ο αγώνας είναι αποτέλεσμα μια μεγάλης συλλογικής προσπάθειας, μιας προσπάθειας των γιατρών, των νοσηλευτών και του επιτελείου της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και παραλαμβάνω αυτό το Μετάλλιο εκ μέρους όλων , εδώ σ’ αυτό το νοσοκομείο που χτίσαμε, σ’ αυτό το «οχυρό» όπου τα οράματά μας γίνονται πραγματικότητα. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνετε, για τα τόσο συγκινητικά και καλά λόγια σας, αλλά και για τις προσωπικές προσπάθειες που καταβάλλετε για να ενισχύσετε τη γέφυρα  αλληλεγγύης και φιλίας ανάμεσα στις κοινωνίες μας και για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθατε στη χώρα μας υπήρξατε για μας καλός φίλος και μεγάλος σύμμαχος, και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Στην τελετή απονομής του Μεταλλίου του Κράτους της Παλαιστίνης στην κυρία Βαρδινογιάννη,  παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβυς της Αιγύπτου κύριος Mohamed Farid Monid, ο Πρέσβυς της Ιορδανίας κύριος Fawwaz Qasim AlEitan,  η  Πρέσβυς της Κούβας κυρία Zelmys Maria Dominguez Cortina, ο Πρέσβυς της Τυνησίας Lassaad Mhirssi, η σύζυγος του κυρίου Toubassi κυρία Mirna Toubassi, ο Δήμαρχος Ιλίου κύριος Νίκος Ζενέτος, η Πρόεδρος της UNICEF κυρία Σοφία Τζιτζίκου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών Δρ. Στέλιος Γραφάκος, η Διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών κυρία Κική Κίτρα, ο Διευθυντής του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών κύριος Αντώνης  Κατάμης, τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», οι κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Δημοπούλου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ρίτα Μωραϊτάκη, Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Ελένη Σαμαρά –Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, καθώς και πολλοί άλλοι.

ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρέσβυς της Παλαιστίνης, κύριος Marwan Toubassi, τα παιδιά από την Παλαιστίνη, ο Nooreldin  και η Tanseen (1,2,3,4,5), οι Πρέσβεις της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Κούβας και της Τυνησίας, η κυρία Mirna Toubassi, (6), ο Δρ. Στέλιος Γραφάκος, o κύριος Μανώλης Παπασάββας (7), ο Δήμαρχος Ιλίου, κύριος Νίκος Ζενέτος, η Πρόεδρος της UNICEF κυρία Σοφία Τζιτζίκου (8), τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», οι κυρίες Μελίνα Δασκαλάκη, Ντόρα Δημοπούλου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ρίτα Μωραϊτάκη, Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Ελένη Σαμαρά –Κωνσταντακάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, η κυρία Κική Κίτρα (9), η κυρία Χάλα Χούρι (10).