Στις 2 Απριλίου 2016 η Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy Human Rights” κυρία Kerry Kennedy, ήρθε στην Αθήνα, φιλοξενούμενη της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και μαζί επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος “Robert F. Kennedy Human Rights” με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού Προγράμματος “SPEAK TRUTH TO POWER” στην Ελλάδα, η Πρόεδρος του “Robert F. Kennedy Human Rights” κυρία Kerry Kennedy, διεθνής ακτιβίστρια, κόρη της Ethel και του αείμνηστου Robert F. Kennedy, ήρθε στις 2 Απριλίου στην Αθήνα, φιλοξενούμενη της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την κυρία Kennedy για τις δράσεις που έχει αναλάβει το Ίδρυμά της με σκοπό να συμβάλλει στην ανακούφιση των προσφύγων και συγκεκριμένα για το Πρόγραμμα ‘We care” που προσφέρει στα προσφυγόπουλα ιατροφαρμακευτική φροντίδα , προληπτικό ιατρικό έλεγχο και εμβολιασμό- όπου απαιτείται- καθώς και ρουχισμό , είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια. Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη την ενημέρωσε και για τις νέες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Ίδρυμά της, δηλαδή για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά.

Η κυρία Kennedy θέλοντας να στείλει μήνυμα ελπίδας, διεθνούς συνεργασίας , συμπαράστασης και αλληλεγγύης, και να στηρίξει έμπρακτα το Πρόγραμμα ‘We care” θέλησε να επισκεφτεί ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Έτσι το Σάββατο το απόγευμα η κυρία Kennedy μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη μετέβησαν στο Σχιστό, όπου μοίρασαν ρουχισμό στα 500 παιδιά που βρίσκονται εκεί, και διαβεβαίωσαν τους πρόσφυγες ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους.