Στο πλαίσιο του Στρογγυλού Τραπεζιού «Η Επιχειρηματική Κοινότητα ενάντια στην Εμπορία των Ανθρώπων» και για την ενίσχυση της εκστρατείας «End Human Trafficking Now», το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια» και η Πρόεδρός του, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, διοργάνωσαν φιλανθρωπικό δείπνο στο οποίο παρευρέθησαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον πνευματικό, τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.Ανάμεσά τους ήταν η Πρόεδρος της “Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη”, κυρία Suzanne Mubarak, η Βασίλισσα Silvia της Σουηδίας, η Βασίλισσα Sabeeka του Μπαχρέϊν, ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Δρ Βoutros Boutros-Ghali, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ Ismail Serageldin, oι επιχειρηματίες Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Σπύρος Μεταξάς με τη σύζυγό του Κίμ, Μιχάλης Σάλλας με την σύζυγό του Σοφία, Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μελίσσα, Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αριέττα, Naguib Sawiris, Hamza Al Kholi, Khalid A. Alireza, Khalid Abdula Janahi, David Arkless, η Πρέσβυς Elizabeth Bagley και ο σύζυγός της Smith Bagley, η Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κυρία Ντόλλυ Γουλανδρή, κ.ά.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη η οποία υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της εκστρατείας «End Human Trafficking Now», μιας εκστρατείας υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατά της ανθρώπινης εκμετάλλευσης ειδικά των παιδιών και των γυναικών στο σύγχρονο κόσμο.

Ο ηθοποιός Richard Gere και ο συνθέτης Jean-Michel Jarre εξέφρασαν τη σύμπαράστασή τους στην εκστρατεία με βιντεοσκοπημένα μηνύματα ενώ επιφανείς Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Σάκης Ρουβάς και ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν παρόντες εκφράζοντας την συμμετοχή τους στην εκστρατεία.

Η βραδιά συμπεριλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Καλλιτέχνη Ειρήνης της UNESCO, Chico Bouchikhi, και το συγκρότημά του «The Gipsies».

Στο δείπνο συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Γιώργος Παπανδρέου, και η σύζυγός του Άντα, οι υπουργοί Αναστάσιος Παπαληγούρας, Μαριέττα Γιαννάκου, Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Δούκας, οι βουλευτές Πέτρος Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου, Σάββας Τσιτουρίδης, Ζέτα Μακρή, Σοφία Καλαντζάκου, κ.ά, οι επιχειρηματίες Θεόδωρος Βασιλάκης, Ανδρέας Πετράκης, Αντώνης Λυμπέρης, Γιάννης Φράγκος, Νίκος Τσάκος, Παύλος Ψωμιάδης, Κυριάκος Φιλίππου, Γιάννης Φιλίππου, Κώστας Καίσαρης, με τις συζύγους τους, κ.ά.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Αλιάγας και Μέγας Χορηγός ήταν ο Οίκος Bulgari.