Η Βασίλισσα Πάολα του Βελγίου, η κα Suzanne Mubarak και η Βασίλισσα Σαμπίκα του Μπαχρέϊν.
Έκκληση για την προστασία των παιδιών από την παιδοφιλία στο internet, την πορνογραφία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την κάθε είδους κακοποίηση, απηύθυναν από το Κάιρο τα μέλη του Τιμητικού και του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα παιδιά και τα παιδιά-θύματα εκμετάλλευσης» (International Centre for Missing & Exploited Children, ICMEC)*, κατά τη διάσκεψη με θέμα «Crossing Borders to Protect the Children of the World» ( Ξεπερνώντας τα σύνορα για τη προστασία των παιδιών του κόσμου), που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2009.
Η διάσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρώτης κυρίας της Αιγύπτου , Suzanne Mubarak, μέλους του Τιμητικού Συμβουλίου του ICMEC και Προέδρου της «Suzanne Mubarak Women’s International Peace Movement» (Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη), σε συνεργασία με το ICMEC.
Η κα Suzanne Mubarak και η κα Μαριάννα Β, Βαρδινογιάννη.
Συμμετείχαν η Πρώτη κυρία της Αιγύπτου, Suzanne Mubarak, η Βασίλισσα Paola του Βελγίου, η Βασίλισσα Sabeeka Bin Ibrahim Al Khalifa του Μπαχρέιν, η Πριγκίπισσα Lalla Meryem του Μαρόκου, , η κυρία Margarida Sousa Uva Barroso, σύζυγος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρώην Πρώτη κυρία της Γαλλίας, Bernadette Chirac, η κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Valentina Matvienko-όλες μέλη του Τιμητικού Συμβουλίου του ICMEC.
Στη διάσκεψη, εκτός από τα μέλη του Τιμητικού Συμβουλίου του ICMEC, μίλησαν επίσης ο κύριος Ernie Allen, εκτελεστικός διευθυντής του ICMEC, ο βαρώνος Daniel Cardon de Lichtbuer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ICMEC, ο κύριος Timothy Cranton, σύμβουλος για τα προγράμματα ασφαλείας της Microsoft Corporation, ο κύριος William Duncan, Γενικός Γραμματέας της διάσκεψης της Χάγης για την διεθνή νομοθεσία, και πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της προστασίας των παιδιών.
Από την Ελλάδα στη διάσκεψη συμμετείχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ICMEC και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη».
Η κα Mary Banotti, η κα Jolanta Kwasniewska, η κα Anne Marie Lizin και η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Επίσης στη διάσκεψη συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του ICMEC όπως η πρώην Πρόεδρος της Γερουσίας του Βελγίου, κ. Anne Marie Lizin και μέλος του Δ.Σ. της “Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη” , η πρώην Ευρωβουλευτής Μary Banotti, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, κ.ά. καθώς και πολλά μέλη του Δ.Σ. της “Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη” όπως η πρώην Πρώτη Κυρία της Πολωνίας Jolanta Kwasniewska, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ Ismail Serageldin, η Πρέσβυς κ. Leila Emara, η Δρ Aleya Hammad, η Δρ. Leila Takla, ο κ. Αmr Badr, κ.α.
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης συμπυκνώθηκαν στη “Διακήρυξη του Καϊρου” που ανακοινώθηκε στη λήξη της εκδήλωσης.
*Το ICMEC είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός και ηγείται της διεθνούς εκστρατείας κατά της κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. Ιδρύθηκε το 1998 από την Susanna Agnelli και πλαισιώθηκε από σημαντικές προσωπικότητες απ΄ όλο τον κόσμο.
Σκοπός του ICMEC είναι η ανεύρεση των χαμένων παιδιών και η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου το οποίο θα είναι σε θέση να δίνει πληροφορίες για τα χαμένα παιδιά, να τα εντοπίζει και να συλλαμβάνει εκείνους που εγκληματούν εις βάρος τους. Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού, το ICMEC, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει εθνικά κέντρα με τα οποία συνεργάζονται νομικοί, εισαγγελείς, δικαστές, αστυνομικοί, κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παράλληλα προτείνει την ενίσχυση των νομοθεσιών για τη προστασία των παιδιών και την αυστηρή τιμωρία των ενόχων, οργανώνει διεθνείς καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, και δημιουργεί προγράμματα για την αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών.Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.ICMEC.org.
FINAL REPORT & THE CAIRO DECLARATION (pdf file).
{joomplucat:40 limit=10}