Το φημισμένο σε όλο τον κόσμο Cirque du Soleil «το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου» όπως έχει χαρακτηριστεί, ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2012 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και αφιέρωσε μία από τις παραστάσεις του, στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», για να υποστηρίξει το νέο όραμα του Συλλόγου, τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ήταν μια βραδιά μαγευτική, ένα θέαμα που καθήλωσε τους μικρούς και μεγάλους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, με τα ακροβατικά που έκοβαν την ανάσα, τις αριστοτεχνικές χορογραφίες, την εναέρια σκηνή, τα μεγαλειώδη, επιβλητικά σκηνικά και κουστούμια, τα οπτικά εφέ, την ζωντανή μαγευτική μουσική και τα τραγούδια, αλλά και με τα κωμικά δρώμενα που σκόρπισαν το γέλιο.

Η μαγεία του τσίρκου σε απόλυτη αρμονία με τον χορό, την όπερα, την μιμική, την τέχνη των κλόουν, τον αθλητισμό και την ακροβασία, αιχμαλώτισαν τους πάνω από 7000 θεατές και κυρίως τα παιδιά από ιδρύματα της Αττικής, παιδιά και γονείς από τις ενορίες της Μητροπόλεως Νίκαιας (Κερατσίνι, Κορυδαλός, Πέραμα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Νίκαια και Αγία Βαρβάρα), τα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και παιδιά που κάνουν θεραπεία στο Ογκολογικό Nοσοκομείο, τα οποία η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, φρόντισε να προσκαλέσει, για να τους δώσει την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν αυτό το μοναδικό στον κόσμο θέαμα.

Παρούσα και η ίδια στην παράσταση, στο τέλος της, εξέφρασε τη συγκίνησή της, που για άλλη μια φορά ο κόσμος, ακόμα και μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες για όλους στιγμές, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και έδωσε το παρών για να στηρίξει το έργο της.

Η κυρία Βαρδινογιάννη δεν παρέλειψε, επίσης, να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές του Cirque du Soleil για την προσφορά τους στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», για την κοινωνική τους ευαισθησία να προσφέρουν μέρος των εσόδων της βραδιάς για τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Επίσης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, που παρά το βαρύ πρόγραμμά των παραστάσεων, βρήκαν τον χρόνο να πάνε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων « Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και να χαρίσουν στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί αξέχαστες στιγμές, καθώς κοιτούσαν μαγεμένα τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες, τους αγγέλους, τη μπάντα, τους τραγουδιστές, τους ζογκλέρ και τους κλόουν που κατέκλυσαν τους χώρους του νοσοκομείου, τους διαδρόμους και τα δωμάτια, και τα γέμισαν με μουσική, κωμικά δρώμενα και ακροβατικές φιγούρες!

Για την προσφορά αυτή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Alegria, κύριoς Βruno Darmaniac, μαζί με τους καλλιτέχνες, τοποθέτησαν το αστέρι του Cirque du Soleil στον τοίχο του Νοσοκομείου με τον «Ουρανό των Αστεριών», πλάι στα αστέρια άλλων συμμάχων και ευεργετών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».