Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, τον Ιανουάριο του 2006 η κυρία Suzanne Mubarak, Πρόεδρος της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη – Suzanne Mubarak», και η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησης, έθεσαν το τεράστιο πρόβλημα του Trafficking -Εμπορία των Ανθρώπων- και παρουσίασαν τον ηθικό κώδικα δεοντολογίας, με το όνομα «Athens Principles», που υπεγράφη στην Αθήνα από Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια του Στρογγυλού Τραπεζιού «Η επιχειρηματική κοινότητα ενάντια στην εμπορία των ανθρώπων» -που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2006 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο ηθικός αυτός κώδικας δεοντολογίας σηματοδοτεί το πρώτο βήμα της παγκόσμιας εκστρατείας «End Human Trafficking Now», την οποία ξεκίνησε η «Διεθνής Κίνηση Γυναικών για την Ειρήνη – Suzanne Mubarak”, και έχει ως στόχο του την ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας και τη δέσμευση της στις αρχές του κώδικα, γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη καταστολή του φαινομένου της εμπορίας των ανθρώπων και θα λειτουργήσει ως αρωγός στις προσπάθειες που ήδη καταβάλλονται από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Κατά την παρουσίαση των «Athens Principles» στο Νταβός ήταν παρόντες πολλοί επιχειρηματίες οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο Στρογγυλό Τραπέζι της Αθήνας ενάντια στο Trafficking, όπως ο κ. David Arkless, [Μεγάλη Βρετανία], o κ. Khalid A. Alireza [Σαουδική Αραβία], ο κ. Khalid. Αbdula –Janahi, [Ελβετία], ο Dr Hamza Al Kholi, o κ. Shafik Gabr κ.α. καθώς επίσης και μέλη του Δ.Σ. της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη – Suzanne Mubarak», όπως η Dr Aleya El Bindari Hamad, o Dr Ismail Serageldin, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, ο κ. Walid Shash , κ.α. Επίσης παρόντες ήταν ο κ. Moises Naim, συγγραφέας του βιβλίου “Illicit”, που πραγματεύεται το πώς λειτουργούν οι Traffickers ως πειρατές της παγκόσμιας οικονομίας , καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών όπως η Melani Verveer Πρόεδρος του “Vital Voices”, oι επικεφαλής του Παγκόσμιου Γραφείου Εργασίας [ILO], ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου, κ. Somavia, και η διευθύντρια του τμήματος επικοινωνίας κα. Ζohreh Tabatabai.

Με την υπογραφή του ηθικού κώδικα δεοντολογίας «Athens Principles» και από πληθώρα άλλων επιχειρηματιών που βρίσκονταν στο Νταβός, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος της εκστρατείας «Εnd Human Trafficking Now”.