Στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, εννέα μήνες μετά την έναρξή της, ολοκληρώθηκε η εκστρατεία “1GOAL – Εκπαίδευση για Όλους”, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της ActionAid Ελλάς υπό την αιγίδα της Unesco, και επικεφαλής την Πρόεδρο της ActionAid Ελλάς, κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Σκοπός της παγκόσμιας εκστρατείας «1GOAL – Εκπαίδευση για Όλους» ήταν η συλλογή εκατομμυρίων υπογραφών ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης για την τήρηση της παγκόσμιας δέσμευσης των αναπτυγμένων κρατών για Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου μέχρι το 2015.

Η εκστρατεία στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 83000 υπογραφών οι οποίες και παραδόθηκαν από εκπροσώπους της ActionAid Ελλάς στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη, για να τις καταθέσει, με τη σειρά του στη προσεχή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στην τελετή παράδοσης των υπογραφών, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, παρευρέθησαν οι Joanna Kerr, Γενική Διευθύντρια της ActionAid International, Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς, Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Εκστρατειών και Πολιτικής της ActionAid Ελλάς και η 15χρονη μαθήτρια Νίκη Γεωργακοπούλου, που κατάφερε να συγκεντρώσει μόνη της πάνω από 1.000 υπογραφές για την εκστρατεία «1GOAL – Εκπαίδευση για Όλους». Ταυτόχρονα, εθελοντές της ομάδας της ActionAid, Activista, πραγματοποίησαν συμβολική δράση στη είσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπροσωπώντας τα 72 εκατομμύρια παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν απών ή απούσα.