Παρουσία της κυρίας Kerry Kennedy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy και Προέδρου του Ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights, πραγματοποιήθηκε το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την κυρία Kerry Kennedy καθώς και 70 εκπαιδευτικούς και 50 μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο Σεμινάριο, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος κύριος Νίκος Χατζηνικολάου.

Υποδεχόμενη όλους τους συμμετέχοντες η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε:  «Σήμερα έχουμε την μεγάλη τιμή και χαρά να είναι κοντά μας η Πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Human Rights» και εμπνεύστρια του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», την πολυαγαπημένη μας φίλη και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, κυρία Κerry Kennedy.  Η παρουσία της Kerry στη χώρα μας και στην συνάντησή μας αυτή κάνει την ημέρα αυτή πραγματικά ξεχωριστή ημέρα για όλους μας. Το 2013 υπογράψαμε μια συμφωνία με το Κέντρο «Robert F. Kennedy Human Rights», να φέρουμε αυτό το πρόγραμμα κοντά στους εκπαιδευτικούς της χώρας μας.   Σήμερα βλέπω εδώ όλους εκείνους με τους οποίους ξεκινήσαμε αυτό το πρόγραμμα κάποια χρόνια πριν. Αλλά και τόσους άλλους που έχετε προστεθεί σε αυτή την ομάδα, που πια υπερβαίνει σε αριθμό τους τριακόσιους εκπαιδευτικούς και τα εκατό σχολεία σε όλη την Ελλάδα.  Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, σας ευχαριστώ για τη συνέπεια, για τις δράσεις σας που μας στέλνετε, για το ενδιαφέρον σας να μεταφέρετε στα παιδιά μας αυτές τις αξίες του ανθρωπισμού».

Από την πλευρά της η κυρία Kerry Kennedy ευχαρίστησε θερμά τόσο την κυρία Βαρδινογιάννη για την έμπρακτη στήριξή της στο Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», όσο και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές που με τόσο ενθουσιασμό το έχουν αγκαλιάσει:  «…..».

Στο Σεμινάριο συμμετείχε επίσης ο Χρυσός και Ασημένιος Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας κύριος Νίκος Κακλαμανάκης ο οποίος μίλησε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για το «Δικαίωμα στο Όνειρο»:

Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Axion Hellas» Βασίλειος Πατέρας, Πρόεδρος του Οργανισμού, και Πρίγκιπας Νικόλαος, Σύμβουλος Διοίκησης της «Axion Hellas», μίλησαν για την δράση τους στην ακριτική Ελλάδα.

Στην συνέχεια, μαθητές και καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις τους, μέσα από ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις, ενώ προσέφεραν στις κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη έργα που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Ακολούθησε μία ζωηρή συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τις υπεύθυνες του Προγράμματος κυρίες Σοφία Δάρτζαλη (για την Ελλάδα) και Karen Robinson (για τις Η.Π.Α.) γύρω από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του Προγράμματος. Στην συζήτηση συμμετείχε και η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, ως μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Αναλυτικά, στο 7ο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών παρουσίασαν τις δράσεις τους τα σχολεία:  Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γενικό Λύκειο Ερμιόνης, Γυμνάσιο-Λυκείου Ώθηση, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γεράκα, International School of Athens, Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων, 1ο ΓΕΛ Φιλπιπιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με στόχο την ενημέρωση των καθηγητών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» στα ελληνικά σχολεία.

Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύριά μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο.  To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Keneddy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν την δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.