Τον Απρίλιο του 2011 ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών αναγκαίων για την αποκατάσταση της υγείας των άρρωστων παιδιών.

Την έναρξη της νέας εκστρατείας ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου. Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, η κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων:«Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας που υπήρξε πάντοτε πολύτιμο στήριγμα στη δράση της «ΕΛΠΙΔΑΣ», είπε αρχίζοντας την ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη. Μια δράση που οδήγησε στη δημιουργία της Πρώτης Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, στην οποία ήδη έχουν νοσηλευθεί 863 παιδιά, έγιναν 17 Μεταμοσχεύσεις Μυελού των Οστών και πάνω από 4.016 ημερήσιες νοσηλείες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο 4 μήνες αυτοί οι αριθμοί αποτελούν μια συγκλονιστική πραγματικότητα που αποδεικνύει την μεγάλη ανάγκη που είχε η χώρα μας για ένα τέτοιο νοσοκομείο, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες που ανέλαβε η «ΕΛΠΙΔΑ» για τη στήριξή του και την λειτουργία του. Για μας, τίποτα δεν μετράει περισσότερο από την υγεία των παιδιών. Κι όσοι πίστεψαν πως το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ολοκληρώθηκε με την ανέγερση του νοσοκομείου, έκαναν λάθος. Το νοσοκομείο είναι μια νέα αφετηρία, για την «ΕΛΠΙΔΑ», γιατί ο αγώνας όπως και οι νέες ανάγκες του νοσοκομείου που πάντοτε θα συμβαδίζουν με τις νέες εξελίξεις στον τομέα του παιδικού καρκίνου διεθνώς δεν σταματούν ποτέ κι εμείς θα είμαστε πρωτοπόροι. Ούτε ένα παιδί δεν πρέπει να χαθεί…»

Οι στόχοι της νέας εκστρατεία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι:

  • Η δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο και θα παρέχει Μοσχεύματα σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη να υποβληθούν σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών.
  • Η δημιουργία υπηρεσίας για τη χορήγηση βλαστοκυττάρων του πλακούντα, με τη συνεργασία του «Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών», με πρόεδρο τον Ακαδημαϊκό Γρηγόρη Σκαλκέα, το οποίο θα προσφέρει τα βλαστοκύτταρα που χρειάζονται τα παιδιά από την Τράπεζα που διατηρεί.
  • Η δημιουργία της υπηρεσίας «κατ’ οίκον νοσηλείας». Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, νοσηλεύτριες της Μονάδας θα παρέχουν τη νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι των παιδιών, πραγματοποιώντας αιμοληψίες για την παρακολούθηση της πορείας της νόσου και όλες τις αναγκαίες νοσηλευτικές πράξεις ενώ όταν υπάρξει ανάγκη τα παιδιά και οι γονείς θα λαμβάνουν στο σπίτι τους και την πολύτιμη στήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.
  • Η δημιουργία Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας μέσα στο Νοσοκομείο σε συνεργασία με συλλόγους γονέων παιδιών με καρκίνο που εδώ και χρόνια βοηθούν και στηρίζουν το έργο αυτό στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».
  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ώστε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του να στηρίξει το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων η κυρία Βαρδινογιάννη απευθύνθηκε προς όλους ζητώντας από τον καθένα, να συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καμιά ευαίσθητη κοινωνία- και η ελληνική κοινωνία έχει έμπρακτα αποδείξει τις ευαισθησίες της- δεν μπορεί να επιτρέψει, τα άρρωστα παιδιά να είναι ανάμεσα στα θύματα οποιασδήποτε οικονομικής συγκυρίας. Όσο σοβαρή και αν είναι αυτή για όλους τους ενήλικες. Η «ΕΛΠΙΔΑ» αυτό δεν θα το επιτρέψει! Και είμαστε, βέβαιοι, πως στο πλευρό μας θα σταθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Όποιος επιθυμεί να κάνει μια «Δωρεά Ελπίδας» αρκεί:

  • Να τηλεφωνήσει από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 9011405240.
  • Να καταθέσει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς και στον Αριθμό λογαριασμού 5014005420180.