Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο συναντήθηκαν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και Πρόεδρος του Κέντρου Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κυρία Kerry Kennedy, και ο Ted Kennedy, επιφανής δικηγόρος εξειδικευμένος σε θέματα υγείας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, μαζί με τη σύζυγό του Kiki Kennedy, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κύριος Παυλόπουλος ευχαρίστησε την κυρία Kerry Kennedy για τον αγώνα της για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για τη συμβολή της στην προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.  «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο σας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Έχουμε ανάγκη από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία προσβάλλονται σε όλο τον πλανήτη.  Θα ήθελα όμως να σας ευχαριστήσω και για τη συμπαράστασή σας στην μεγάλη εθνική προσπάθεια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα εκεί όπου ανήκουν, δηλαδή στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η κυρία Kerry Kennedy τόνισε τη σημασία επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα λέγοντας: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επανενωθούν και να βρεθούν εδώ, όχι μόνο για να τα απολαμβάνουν οι Έλληνες, αλλά για να μπορεί να τα δει όλος ο κόσμος στο φυσικό τους περιβάλλον».

Η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε και εκείνη από την πλευρά της για τη σημασία της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα:  «Η οικογένεια Kennedy είναι πραγματικοί φιλέλληνες.  Αγαπούν την πατρίδα μας και είναι υπέρμαχοι της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.  Συζητήσαμε αναλυτικά το θέμα και γνωρίζω πως η Kerry μέσα από τη διεθνή δράση της στηρίζει την μεγάλη εθνική μας προσπάθεια».