Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στο Βατικανό.

«Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε να έχω την τιμή να σας συναντήσω για δεύτερη φορά.  Θα ήθελα σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συνάντηση μας αυτή.  Έχοντας αφιερώσει τη ζωή μου στα παιδιά και την προστασία τους, θα είμαι στο πλευρό σας για να βοηθήσω στο θεάρεστο έργο σας με όποιο τρόπο μπορώ», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στον Πάπα Φραγκίσκο.

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για το ανθρωπιστικό της έργο, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη των προσφύγων.  Επιπλέον, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ανέγερση ενός σχολείου για τα παιδιά της γενέτειράς του, στην Αργεντινή.

Σημειώνεται πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα με αφορμή το ΧΙΧ High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi International Center, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Ρώμη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.  Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παραπάνω Οργανισμού.  Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι Ιδρυτικό Μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Nizami Ganjavi International Center.

 «Είμαι ευγνώμων για την αφοσίωση που δείχνετε στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας προκειμένου να προωθήσετε την ειρήνη, μέσα από τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Πάπας Φραγκίσκος στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε σε όλα τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του NGIC αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσιτός και φιλικός και συνομίλησε μαζί τους, δίνοντάς τους δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.