Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2011, στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, Αλέξιος, οργάνωσε ειδική εκδήλωση για την προσφορά τροφίμων στους 2000 περίπου άπορους της περιοχής. Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία αποτελεί τον βασικό δωρητή τροφίμων εδώ και πολλά χρόνια θέλησε να βρεθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό του και να ενώσει τις ευχές της με τις δικές του.

O Σεβασμιώτατος καλωσορίζοντας την κυρία Βαρδινογιάννη είπε: «Θέλω να απευθύνω την αγάπη μου προς όλους σας και στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που σήμερα μας γέμισε χαρά. Είναι κοντά μας πάντοτε, μας σκέφτεται και μας στέλνει πολλά και διάφορα πράγματα, τα οποία λαμβάνετε και της μεταφέρω τις ευχαριστίες σας. Να έχετε την ευλογία του Κυρίου και της Παναγίας και ευχόμαστε να σας στηρίζει και να σας χαρίζει υγεία σε εσάς και την οικογένεια σας, γιατί είστε πολύτιμη. Καλά Χριστούγεννα στον καλό σας σύζυγο και τα παιδιά σας και να σας έχει καλά να προσφέρετε αυτό το μεγάλο έργο για την πατρίδα και σε όλο τον κόσμο. Να είστε πάντα ευλογημένη».

Η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και τις ευχές του και στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε: «Όλα αυτά τα χρόνια που σας γνωρίζω, θαυμάζω το τόσο ξεχωριστό και θεάρεστο έργο που επιτελείτε και νιώθω ιδιαίτερη τιμή που μπορώ κι εγώ να συμβάλω έστω και ελάχιστα σε αυτό. Ειδικά φέτος, σ’ αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο μας ώρες, όπου όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας υποφέρουν, οι πρωτοβουλίες σας γίνονται πιο αναγκαίες από ποτέ. Εύχομαι το μήνυμα της αγάπης και της ανθρωπιάς που στέλνετε μέσα από το έργο σας, καταδεικνύοντας ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, να φτάσει σε πολλούς παραλήπτες και να βρει πολλούς μιμητές. Βρίσκομαι εδώ κοντά σας, για να δηλώσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στο έργο σας, και να προσθέσω και τις δικές μου ευχές μαζί με τις δικές σας, για ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα, για μια καινούρια χρονιά που θα φέρει στον κόσμο υγεία και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά σε όλους!».

Εν συνεχεία, ο Πατήρ Γεώργιος Ζώρζος, ευχήθηκε στην κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας: «Αυτά τα Χριστούγεννα, ο Χριστός θα βρει ζεστό καταφύγιο για να γεννηθεί και στη δική σας καρδιά, που έχει τόση ζεστασιά, για να σας χαρίσει υγεία και δύναμη στο έργο που επιτελείτε».