Τη μητέρα, το σύμβολο της ζωής, της ελπίδας, της ειρήνης και της αγάπης, τίμησε το «Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια», τον Μάϊο του 2008 στην Παλαιά Βουλή, βραβεύοντας 4 μητέρες αθλητών των Special Olympics.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη πράξη από το να έχεις δώσει φτερά, πίστη, αισιοδοξία και δύναμη σε ένα παιδί που άλλοι μπορεί να το είχαν καταδικάσει σε μια μέτρια ζωή. Υποκλινόμαστε λοιπόν απόψε μπροστά στις μητέρες των αθλητών των Special Olympics. Eίναι μητέρες ξεχωριστές που είχαν τη δύναμη και βρήκαν τη γνώση να μετατρέψουν την ιδιαιτερότητα που η φύση έδωσε στα παιδιά τους σε μοχλό ζωής, ψυχικής ανάτασης, επιτυχίας και ευτυχίας» είπε στη σύντομη ομιλία της η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που έχει αγκαλιάσει με όλη της την καρδιά τους αθλητές των Special Olympics και είναι επίσης μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Special Olympics “Europe/Eurasia” και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics –Αθήνα 2011.

Οι μητέρες που βραβεύτηκαν ήταν : η κυρία Μαγιόρκα Αναγνωστάκη-Τριανταφύλλου, μητέρα του Κωνσταντίνου, αθλητή του bowling, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κυρία Ελένη Δασουρά, μητέρα της αθλήτριας της κολύμβησης και της συγχρονισμένης κολύμβησης, Όλγας Δασουρά, επίσης με πολλές διακρίσεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό, η κυρία Ζωή Μουχτή –Μπίζα μητέρα του Στυλιανού Μπίζα που συμμετέχει εδώ και πέντε χρόνια ως αθλητής στα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Ελλάς, στο τέννις , στον κλασικό αθλητισμό και στην ποδηλασία, και την κυρία Γεωργία Μαυροειδή, γιαγιά του αθλητή της ποδηλασίας Νικολή Κωνσταντίνου και γνωστή στον κόσμο των Special Olympics ως Super- Γιαγιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας και την ανάληψη από την Αθήνα της διοργάνωσης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Πολιτισμού κος Μιχάλης Λιάπης, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Νικήτας Κακλαμάνης και η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου. Τις ευχές του έστειλε επίσης με γραπτό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Βουλής, κος Δημήτρης Σιούφας.

Ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής ερμήνευσε στο πιάνο τον ύμνο των Special Olympics που συνέθεσε ο ίδιος για τους Special Olympics Hellas, ενώ η αθλήτρια των Special Olympics Νάντια Λιανού μίλησε για τη δική της μητέρα, για το τι της οφείλει, για το πόσο τη στηρίζει και πόσο τυχερή είναι που την έχει πάντα στο πλευρό της.

Την εκδήλωση έκλεισε με την υπέροχη ερμηνεία της στο πιάνο, η αθλήτρια Όλγα Δασουρά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Επίσκοπος Μαραθώνος Μελίτων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, η κ. Ειρήνη Παπά, οι βουλευτές Κώστας Γείτονας, Μιλένα Αποστολάκη, Φωτεινή Πιπιλή, Ανδρέας Λοβέρδος, Ζέτα Μακρή, Κίμων Κουλούρης, Σοφία Σακοράφα, Χρύσα Αράπογλου, Ροδούλα Ζήση, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου. Επίσης η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, η κ. Νόνικα Γαληνέα, ο επίτιμος Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» κ. Παύλος Ιωαννίδης, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο κ. Βασίλης Βασιλικός και η κ. Βάσω Παπαντωνίου, ο κ. Σπύρος Μερκούρης, ο κ. Χρήστος Πασαλάρης, ο κύριος και η κυρία Αργύρη Μήτσου, ο κ. Μιχάλης Βαφειάδης, ο Πρόεδρος της UNICEF Hellas κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος των Φίλων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας κ. Ανδρέας Ζαϊμης, ο κ. Αλέξανδρος Ράλλης, η κ. Καίτη Τζιτζικώστα, η Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών ΣΟΣ κ. Σεμίραμις Μαυροπούλου, ο κος και η κα Μανώλη Νειάδα, η κα Αλεξία Έβερτ,η κ. Άννα Νταλάρα, η κ. Πόπη Δασκαλαντωνάκη, η κ. Βίκυ Φιλίππου, η κ. Δήμητρα Φιλίππου, η κ. Μπέκυ Στραβελάκη, η κ. Κέττυ Φιλιππίδου, η κ. Μελίνα Δασκαλάκη, η κ. Άννα Παπαγιάννη, η κ. Χριστίνα Τσατσάκη, η κ. Έλλη Τζανετάτου, η κ. Βίλλυ Αγαλόγλου, η κ. Αγγελική Τσίγκα, η κ. Χριστιάνα Καίσαρη, η κ. Άσπα Γυφτοπούλου, η κ. Τζωρτζίνα Έλληνα, η κ. Ντόρα Ρογκάν, και πολλοί άλλοι.