Αγάπη και ζεστασιά σε παιδιά άπορων οικογενειών και αστέγους από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,  προσέφερε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.  Η κυρία Βαρδινογιάννη άνοιξε την αγκαλιά της για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και επισκέφθηκε τις Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.

Βρέθηκε κοντά στα παιδιά από νωρίς το πρωί τους και τους ευχήθηκε «Καλές Γιορτές», μιλώντας τους μέσα από την καρδιά της:  «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας και θέλω να σας βλέπω πάντα να χαμογελάτε, όπως σήμερα. Θέλω να σας ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου οι άγιες αυτές ημέρες να φέρουν σε όλους υγεία και αγάπη.  Να είστε δυνατοί και να μην χάνετε ποτέ την ελπίδα σας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη διάβασε στα παιδιά ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι αξίες της φιλίας, της αγάπης και της προσφοράς και μαζί με τον Άγιο Βασίλη, μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλους.

Και όταν ήρθε η ώρα του φαγητού, με τη βοήθεια των παιδιών, η κυρία Βαρδινογιάννη ετοίμασε για όλους ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο γεύμα  με τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων: γιουβέτσι και σουτζουκάκια, καθώς και κουραμπιέδες και μελομακάρονα.  Η κυρία Βαρδινογιάννη γέμισε τα πιάτα των παιδιών, τα οποία ενθουσιάστηκαν με το φαγητό, ενώ αμέσως μετά προσέφερε φαγητό και στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η κυρία Βαρδινογιάννη κάθισε μαζί τους, συνομίλησαν αρκετή ώρα και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.   «Θέλω να ξέρετε ότι θα βρίσκομαι κοντά σας σε ό, τι με χρειαστείτε» τους διαβεβαίωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, με πρωτοβουλία του οποίου δημιουργήθηκαν οι Κοινωνικές Δομές, υποδεχόμενος την κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε:  «Η επίσκεψη σας εδώ σήμερα είναι βάλσαμο για τις καρδιές μικρών και μεγάλων.  Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα που κάνουμε να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που μας χρειάζονται».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία της επίσκεψής της, δώρισε στις Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο Δήμο Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη ένα μινι βαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.