Το Μετάλλιο Αριστείας του Πανεπιστημίου της Γεωργίας απονέμεται σε προσωπικότητες που με τη δράση τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας τους με τη Γεωργία, καθώς και σε προσωπικότητες με πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της επιστήμης, της έρευνας και της φιλανθρωπίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, κύριος MicheilJanelidze και η σύζυγός του, κυρία NinoEgrishelashvili, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα, κύριο IosebNanobashviliκαι τη σύζυγό του, κυρία MarineChkarenli, επισκέφτηκαν στις 10 Νοεμβρίου 2015 την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», όπου είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίδοση του Μεταλλίου του Tbilisi State University της Γεωργίας στην κυρία Βαρδινογιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μετάλλιο αυτό αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας σε προσωπικότητες που με τη δράση τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας τους με τη Γεωργία, καθώς και σε προσωπικότητες με πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της επιστήμης, της έρευνας και της φιλανθρωπίας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας καθώς και τον Πρέσβη της Γεωργίας, για τη μεγάλη τιμή που της κάνουν και συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες αδελφοποίησης της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Γεωργίας, ώστε ενώνοντας τις δυνάμεις τους να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στον παιδικό καρκίνο.