Με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay συναντήθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι.

Η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Azoulay είχαν μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα εθνικά θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία άλλωστε αποτελούν βασική προτεραιότητα για την κυρία Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO.  Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την Γενική Διευθύντρια της UNESCO για σημαντικά ζητήματα της χώρας μας και η ανταπόκριση της κυρίας Azoulay ήταν εξαιρετικά θετική.  Διαβεβαίωσε την κυρία Βαρδινογιάννη ότι στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και είναι αποφασισμένη να στηρίξει την χώρα μας.

Παράλληλα, η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας για το Επετειακό Έτος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020» και η κυρία Azoulay, η οποία είναι μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους, συζήτησαν αναλυτικά δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να αναδειχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τα μηνύματα για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.  Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO θα συμμετέχει και θα παρευρεθεί στις δράσεις για τη σημαντική αυτή Επέτειο.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μπήκαν οι βάσεις για κοινές δράσεις σχετικά με την Προστασία του Περιβάλλοντος καθώς και θέματα που σχετίζονται με την αποστολή των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO.