Τη σθεναρή απόφασή τους να κλείσουν το δρόμο στην εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών και τη θέλησή τους να προστατέψουν τα παιδιά και τους νέους από την απειλή των ναρκωτικών δήλωσαν για άλλη μια φορά τον Μάϊο του 2006, διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, με την παρουσία τους στο φιλανθρωπικό γκαλά του Ιδρύματος Mentor.

Το γκαλά με σύνθημα «Προστατεύοντας τα παιδιά μας» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο και περιελάμβανε επίσημο δείπνο και δημοπρασία σπάνιων αντικειμένων.

Σκοπός του ήταν η ενίσχυση του Ιδρύματος Mentor, το οποίο είναι διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο για την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και χρηματοδοτείται από ιδιώτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλισσα Silvia και ακολούθησε χαιρετισμός του ιδρυτικού μέλους του Ιδρύματος, της Βασίλισσας Noor της Ioρδανίας καθώς και του Προέδρου του Iδρύματος Μentor στην Αγγλία, Λόρδου Mancroft.

Από την Ελλάδα παρευρέθη η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Mentor, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν μία από τους υποστηρικτές της βραδιάς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν: η Πριγκίπισσα Dore Loewenstein, η Bαρώνη Nickelson, o Λόρδος και η Λαίδη de Mauley, o Sir Magdi Yacoub, οι Πρέσβεις της Σουηδίας, Κολομβίας και Μάλτας στην Αγγλία, ο κος Γιώργος Γουλανδρής και η κα Χριστιάννα Γουλανδρή, ο κος και η κα Παναγιώτη Λαιμού, ο Πρόεδρος της HSBC κος Peter Ahlas, η κα Basma Al Sulaiman, ο σχεδιαστής μόδας Nino Cerruti, o θρύλος του Βρεττανικού μπόξ Chris Eubank, ο Aμερικανός μουσικός Silence, και πολλοί άλλοι.