Πρόγραμμα 'We Care'

Το “We Care” είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει ιατρική βοήθεια σε παιδιά προσφύγων, εμβολιασμούς, καθώς και υλική και ψυχολογική υποστήριξη.

Η εφαρμογή του άρχισε από τον Οκτώβριο του 2015, με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Το Πρόγραμμα “We Care” αφορά βρέφη και παιδιά μέχρι 16 ετών. Σε αυτά γίνονται προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι, εμβολιασμοί όπου χρειάζεται, προσφέρεται ιατρική φροντίδα, ενώ σε περιπτώσεις ανάγκης τα άρρωστα παιδιά μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για δωρεάν νοσηλεία. Το ρόλο αυτόν αναλαμβάνουν ομάδες εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Σε κάθε παιδί που εξετάζεται δίνεται προσωρινό ατομικό βιβλιάριο υγείας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στο οποίο καταγράφονται όλες οι σχετικές πληροφορίες, ώστε οπουδήποτε και αν βρεθεί, ο γιατρός που θα το περιθάλψει να έχει το ιατρικό ιστορικό του.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “We Care” δέχτηκαν ιατρική φροντίδα εκατοντάδες προσφυγόπουλα, διατέθηκαν πάνω από 4000 εμβόλια ηπατίτιδας, ιλαράς, ερυθράς και παρωτίτιδας, στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Ειδομένη, καθώς και τρόφιμα, ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερα από 10.000 άτομα σε Κέντρα Φιλοξενίας στο Γαλάτσι, στο Ελληνικό, στο Σχιστό και στη Λέσβο.

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» πρόκειται μάλιστα σύντομα να αναλάβει τη λειτουργία ενός πρότυπου Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αττική, ειδικά για μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά, χωρητικότητας 250 ατόμων, και συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με το Υπουργείο Εσωτερικών.

WE CARE- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος WE CARE, η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συναντήθηκε με διεθνείς προσωπικότητες , όπως με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon, την Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, την Πρόεδρο του «Robert F. Kennedy Human Rights» κ. Kerry Kennedy, και άλλους.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ WE CARE

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ευχαριστεί τις παρακάτω εταιρείες που συμβάλλουν στο Πρόγραμμα προσφέροντας προϊόντα τους.