Στις 8 Μαρτίου 2011, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η βράβευση της κυρίας Βαρδινογιάννη από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έγινε στο πλαίσιο του θεσμού που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της Σχολής, να απονέμει τιμητική διάκριση σε γυναίκες που σηματοδότησαν το κοινωνικό γίγνεσθαι και έγραψαν με το έργο τους τη δική τους ιστορία στην τέχνη, τον πολιτισμό, την πολιτική, την επιχειρηματική σκηνή και την κοινωνική προσφορά. Η επιλογή της κυρίας Βαρδινογιάννη ως τιμώμενο πρόσωπο για τη χρονιά 2011 ήταν απόφαση των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» της Σχολής παρουσία εκατοντάδων σπουδαστών και την τιμητική διάκριση στη κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κύριος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτό το βραβείο είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που αρμόζει σε μια γυναίκα που δικαίως έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο των παιδιών που στηρίζει ως «δεύτερη μητέρα», και αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση για την 20ετή και πλέον αφοσίωση της στο μεγάλο σκοπό της προστασίας των άρρωστων παιδιών.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, αποδεχόμενη το βραβείο απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό λέγοντας μεταξύ άλλων: «… Είναι για μένα μεγάλη τιμή να δέχομαι ένα βραβείο από νέους ανθρώπους. Από πρόσωπα που δεν γνώριζα μέχρι σήμερα, κι όμως είναι τόσο οικεία, καθώς μας συνδέουν κοινά οράματα για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας. Σημαίνει πολλά για μένα αυτή η έκφραση συμπαράστασης στις προσπάθειές μου για ένα καλύτερο αύριο. Όλη μου τη ζωή πορεύτηκα ακολουθώντας τα οράματα αυτά, θεωρώντας χρέος μου την προσφορά στο συνάνθρωπο και παραμένοντας πιστή στις προσδοκίες που έτρεφα, όταν κι εγώ ήμουν φοιτήτρια, για το κτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου. Όταν είμαστε νέοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Και αυτό σας καλώ όλους και όλες εσάς ποτέ να μην αφήσετε τίποτα να το διαψεύσει. Γιατί ακόμα και η μικρότερη προσπάθεια μέσα από τη συστράτευση σε έναν ιερό σκοπό μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά….Τα όνειρα, οι στόχοι και οι αρχές σας πρέπει να είναι η πυξίδα σας στη ζωή. Και ποτέ μην το βάλετε κάτω. Γιατί πάνω από όλα είστε υγιείς και δυνατοί! Και επιπλέον γιατί ως νέοι έχετε το πλεονέκτημα της ελπίδας για το μέλλον που σε συνδυασμό με άρτια εκπαίδευση και σωστές κατευθύνσεις γίνεται θεμέλιο επιτυχίας….».

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης-δημοσιογράφος και καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κύριος Νίκος Χατζηνικολάου, τον οποίο η κυρία Βαρδινογιάννη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια με τον δικό του τρόπο και με βαθειά ευαισθησία τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», χαρακτηρίζοντάς τον «πρότυπο που εμπνέει με το ήθος και τη στάση ζωής του τη νεολαία».