Ένα βιβλίο, μια θεατρική παράσταση και μια έκθεση φωτογραφιών, ήταν το τρίπτυχο της εκδήλωσης «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία: Αγωνιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που Αλλάζουν τον Κόσμο μας», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κωστή Στεφανόπουλου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη της Ελληνικής Επιτροπής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το βιβλίο με τίτλο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία: Αγωνιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που Αλλάζουν τον Κόσμο μας», αποτελεί έργο ζωής της Kerry Kennedy Cuomo, η οποία ήρθε στην Αθήνα για την παρουσίαση της ελληνικής του έκδοσης, και περιλαμβάνει τα δυναμικά πορτρέτα πενήντα αγωνιστών και τις συγκλονιστικές ιστορίες τους.

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Φωνές Πέρα απ’ το Σκοτάδι», δημιούργησε ο Ariel Dorfman ενώ την ελληνική της απόδοση έκανε η Μαρλένα Γεωργιάδη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Μιχάλης Κακογιάννης και τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Οικονόμου. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Θοδωρής Αθερίδης, Αντιγόνη Αμανίτου, Κίττυ Αρσένη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Βόγλης, Κάτια Δανδουλάκη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Θέμις Μπαζάκα.

Η έκθεση φωτογραφίας περιλάμβανε τα πορτρέτα των 50 αγωνιστών που πλαισιώνουν το βιβλίο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία: Αγωνιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που Αλλάζουν τον Κόσμο μας», και δημιουργός τους είναι ο διεθνώς γνωστός φωτογράφος Eddie Adams.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της Διεθνούς Αμνηστίας κ. Κωστής Παπαϊωάννου και η συγγραφέας του βιβλίου «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», κ. Kerry Kennedy Cuomo.

Επίσης, παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, η βουλευτής του Συνασπισμού κ. Μαρία Δαμανάκη, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Αγγελική Κανελλοπούλου, οι Πρέσβεις Ιταλίας και Αιγύπτου, πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και γνωστοί επιχειρηματίες και στελέχη εταιριών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και της συζύγου του, Μαριάννας, τον Ιούνιο του 2002.