Για πολλοστή φορά, το περιοδικό «Life & Style» των εκδόσεων Λυμπέρη απένειμε τα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς», παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από τον πνευματικό, τον επιστημονικό, τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό χώρο, καθώς και προσωπικοτήτων που προσεκλήθησαν από το εξωτερικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2011.

Ανάμεσα στις γυναίκες που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε, το 2010, και τιμήθηκαν με το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς», ήταν και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Αν και το όνομα της, όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές, δεν ήταν στη λίστα με τις 142 υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς, το 95% των αναγνωστών συμπλήρωσαν το δικό της όνομα, στην ειδική κατηγορία «Έργο Ζωής», εκφράζοντας έτσι ποια γυναίκα θέλουν να τιμήσουμε φέτος. Γιατί στο πρόσωπό της Μαριάννας Βαρδινογιάννη κάποια παιδιά βλέπουν τον τρίτο τους γονέα. Στο όραμά της κάποιες μητέρες βλέπουν το μέλλον των παιδιών τους και την άκρατη ελπίδα ότι θα μεγαλώσουν υγιή. Φέτος κατέκτησε άλλη μια νίκη –όχι δική της, μια νίκη στο όνομα αυτών των παιδιών: Ένα τεράστιο έργο, ένα έργο για τη ζωή την ίδια: Το πρώτο ογκολογικό Νοσοκομείο της Ελλάδας, ένα ευεργέτημα ύψιστης σημασίας, που εγκαινιάστηκε τη χρονιά που πέρασε και ήδη λειτουργεί».

Το συμβολικό αγαλματίδιο που αντιπροσωπεύει το βραβείο «Γυναίκες της Χρονιάς» παρέδωσε στην κυρία Βαρδινογιάννη ο διάσημος καρδιοχειρουργός Sir Magdi Yacoub.

Εκείνη, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που ανακηρύχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» και μάλιστα στην καρδιά των αναγνωστών, το παρέλαβε πολύ συγκινημένη και απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους είπε: « Αφιερώνω αυτό το βραβείο στα παιδιά που έγιναν καλά και σ’ αυτά που θα αγωνιστούμε να γίνουν καλά».