Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με μέλη της Αντιπροσωπείας της Τάϊπέι στην Ελλάδα, και την εκπρόσωπο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «STUF United Fund», κυρία Sharon Chang, στο τέλος Μαρτίου 2016 επισκέφτηκαν το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό και μοίρασαν ρουχισμό.

Καθώς το προσφυγικό ζήτημα παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» εντείνει τις προσπάθειές του για την ανακούφιση των προσφύγων, με έμφαση στα παιδιά, διευρύνοντας τις δράσεις του Προγράμματος “We care”, το οποίο δημιούργησε και έθεσε σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2015.

«Στην προσπάθειά μας, αυτή, δήλωσε χθες η κυρία Βαρδινογιάννη, έρχεται σήμερα να προστεθεί και η πολύτιμη συνδρομή της Αντιπροσωπείας της Τάϊπέι στην Ελλάδα, μέσω της οποίας η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «STUF United Fund», μας πρόσφερε 10.000 ζακέτες και 5.000 αδιάβροχα για να τα διαθέσουμε στους πρόσφυγες. Η πρωτοβουλία τους αυτή μας συγκινεί ιδιαίτερα καθώς δηλώνει την εμπιστοσύνη τους στο Ίδρυμά μας και φανερώνει το μέγεθος της ευαισθησίας τους προς τις ταλαιπωρημένες οικογένειες που ξεριζώθηκαν απο τις χώρες τους και κινδύνευσαν για να πάνε σε τόπους πιο φιλοξενους για μια νέα αρχή».

 

Η πρώτη διανομή των ζακετών και των αδιάβροχων πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, όπου μετέβησαν η κυρία Βαρδινογιάννη, η εκπρόσωπος της STUF United Fund, κυρία Sharon Chang, και μέλη της Αντιπροσωπείας της Tαϊπέι στην Ελλάδα με επικεφαλής τον κύριο Paul Kuoboug Chang , ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνουμε ότι η προσφυγική κρίση είναι από τα πιο δύσκολα θέματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να δώσουμε χέρι βοηθείας σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο. Πρέπει να δείξουμε συμπόνια για να είναι ο κόσμος καλύτερος για όλους… Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών γίναμε μάρτυρες πώς οι Έλληνες ορίζουν τη λέξη φιλανθρωπία που σημαίνει αγάπη για την ανθρωπότητα, παρέχοντας φιλοξενία στους πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα. Η κυρία Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμά της είναι αφοσιωμένοι στην φιλανθρωπική δράση για μεγάλο διάστημα και θαυμάζουμε την καλή καρδιά και τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει».

Η διανομή των ζακετών και των αδιάβροχων συνεχίζεται. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους ζουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης.