Στις 8 Απριλίου 1998, στο Ολυμπιακό Στάδιο δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι χειροκρότησαν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανθρωπιά. Δύο μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ερυθρός Αστέρας, αγωνίστηκαν σ’ ένα παιχνίδι με πολλά τρίποντα, για τα παιδιά- θύματα των ναρκών της Βοσνίας.

Νέοι και μεγαλύτεροι, απ’ όλες τις γωνιές της Αθήνας, ανώνυμοι κι επώνυμοι πολίτες, με την παρουσία τους, τον παλμό και τον ενθουσιασμό τους, έστειλαν προς όλες τις κατευθύνσεις ένα σημαντικό μήνυμα:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου», Δρ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, η Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που είχαν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Ανδρέας Φούρας που την έθεσε υπό την αιγίδα του, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος, με σύντομο μήνυμα τους καλωσόρισαν τον κόσμο και τόνισαν τη σημασία της βοήθειας και της συμπαράστασης προς τα θύματα των ναρκών.

Ο αγώνας που μέχρι τελευταία στιγμή, παιζόταν καλάθι με καλάθι, έληξε με νίκη του Παναθηναϊκού, χάρη στο τρίποντο του προτελευταίου δευτερολέπτου.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΚ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε πως αυτό το παιχνίδι τιμά ιδιαίτερα την ομάδα του, και το ίδιο τόνισαν στις δηλώσεις τους, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Αστέρα, Ζοράν Μίλιτς, καθώς και ο Πρόεδρος του και όλοι οι παράγοντες αυτής της μεγάλης ομάδας που ήρθε αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό στην Αθήνα.

Ο αγώνας, χάρη στον δημοσιογράφο, κύριο Παύλο Τσίμα μεταδόθηκε ζωντανά από το Mega Channel, ενώ πολλοί ήταν και οι δημοσιογράφοι που τον παρακολούθησαν.

Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία «Chipita», αργυρός η «Τρία Ε», ενώ την υποστήριξαν με μικρότερες χορηγίες η «Hochtief» και η «Novartis», καθώς και η «Corpoline» με τη προσφορά τεχνητών μελών.

Συνολικά από την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 δολάρια τα οποία θα διατεθούν για την επαναφορά ακρωτηριασμένων παιδιών από τη Βοσνία.